Salam Sejahtera.. Cerita Tentang Pelaburan Emas.. Diketahui ramai pelaburan ini memang menguntungkan.. confirm untung.. (long term inveestment) bacalah mana-mana artikel pon.. semua citer pasal untung.. PG plak buat produk Emas dengan Spread yg rendah.. 5-8%.. kan best.. kadar kenaikan emas pulak sentiasa tinggi… secara puratanya 25-30% setahun..  ok le.. tak mau citer pepanjang…

Hmmm… Kalau nak beli emas utk pelaburan nih.. anda tak perlu le terus pergi  Public Gold… kalau tak… memang berjanggut la nak kena tunggu… lebih-lebih lagi kalau baru 1st time… nak ambik no giliran… nak isi borang.. nak place order.. kurang-kurang  pon 1-2  jam.. tu kalau xde orang.. kalau ramai.. lagilah… penah aku kena tunggu 3-4 jam.. tapi…… utk cari pengalaman.. bagus jugak..

So cara paling mudah kalau nak beli Emas nih spt berikut:

1. Pergi ke laman web www.publicgold.com.my atau www.publicdinar.com  tengok harga PG Sell.. harga tu la yg nak kita kena bayar nanti… Harus diingat… harga akan berubah setiap 20 minit..

2.  lepas tu kena stanby maklumat diri untuk order.. beli dekat PG ke dengan agen ke.. sama je harga dia.. better beli ngan agen yg anda kenal… senang nak tanya apa-apa maklumat… dan ini maklumat yg perlu anda sediakan ialah untuk order:

i.        Nama:

ii.        I.c:

iii.        Alamat:

iv.        No Telefon:

v.        Emel:

vi.        Akaun Maybank @ PublicBank :

vii.        Barang yg Mau order, contoh:…
1pc x PJB001011
1pc x 100g

10pc x 10g

3. Lepas tu emel atau SMS maklumat tu kat agen.. sesambil tu tengok harga dekat website yg diberi mcm kat atas tu.. btau agen dulu tu sebelum  nak emel atau nak sms dan setuju dengan harga pada masa nak lock tu.. yg lebih baik…tanya agen tu dulu… bincang-bincang dulu.. lagi baguih.. buat sesi teh tarik (TT) dulu ngan agen..

4. Haa… selepas dah paham.. dah sedia utk lock harga… dan bila dah lock harga.. PG akan antar Sale Order @ bil yg anda kene bayar tuh melalui emel.. so pastikan bayaran tu dalam 1-3 hari kene settle.

5. Penting!!.. Sila simpan resit bayaran… faxkan resit bayaran kepada PG cawangan terdekat dan kena berhubung dengan PG untuk pastikan stock ada.. nanti tak pasal-pasal pegi ambik kat opis.. tiba-tiba stock takda.. tapi biasanya pihak PG akan call dan maklumkan untuk datang ambik stok..

6. Lepas PG dah call btau stok dah ada… pergi le ambik dengan senyuman, bawak resit bayaran original dan print sekali sale order tuu…. kerna esok harga emas akan terus naik dan lagi dan lagi…

*Harus diingat sebelum order tu kena pastikan bebetul memang comfirm nak beli.. takut dah ter’place’ order.. tak jadi beli pulak.. tak pasai-pasai nama kena blacklist ngan public gold.. xleh beli emas dah ngan PG lepas tu.. hehe..

Kalau nak baca keuntungan pelaburan emas nih.. try tengok link kat bawah nih:

-Slide Bagaimana Menjana Pendapatan Lumayan melalui Public Gold
http://www.box.net/shared/xg3vudfenm-Peluang Perniagaan Emas
http://www.box.net/shared/f84861ilm8
ebook rahsia emas
http://www.box.net/shared/nu1vje6d68
ebook Rich dad poor dad
http://www.box.net/shared/cjr3gk6q33
Public Gold Slide
http://www.box.net/shared/mvpsjna54q

Kalau nak jadi Ejen pon boleh… minima nak kena beli ialah 20K.. untungnye jadi ejen ni.. kalau yg normal dealer le.. dapat insentif 1%… kalau nak tahu lebih lanjut.. tepon je.. takpun emel pon boleh… so bolehla  saya boleh tolong jelaskan dgn lebih lanjut..

Sekian, terima kasih.

Benie Suparman Awang

Blog: http://benie9699.blog.com

h/p: 019-2606185

emel: benie9699@gmail.com